Dirección: Travessera de Gràcia 15, Entl 2ª – Barcelona / Correo: info@fb-solutions.es   / Teléfono: 93 467 21 59

Family Business Solutions Consultoría de Empresa Familiar

Sessió: La insuportable lleugeresa de la següent generació a les empreses familiars

Sesión formativa para empresas familiares

La insoportable liereza de la siguiente generación en las empresas familiares

Información

Fecha: Jueves 18 de abril

Hora: De 17h a 18h

Formato: Online

Idioma: Catalán

Temática

ACCID i la consultora Family Business Solutions organitzem el proper 18 d’abril, de 17 a 18 H, un webinar en què analitzarem les perspectives que planen sobre els futurs successors en l’empresa familiar. En una picada d’ullet a l’obra de l’escriptor Milan Kundera, al webinar tractarem d’aclarir els camins davant de l’emboirat horitzó que se li presenta a la següent generació de l’empresa familiar. També abordarem les estructures de govern amb l’objectiu de diferenciar els àmbits familiar i empresarial.


Successor competent i a més, ben motivat: al marge de les competències específiques –coneixements quant a l’empresa, l’economia, finances i màrqueting- els darrers anys s’ha posat el focus dels atributs desitjables dels successors en aspectes conductuals, com l’actitu cap a la carrera empresarial, el compromís afectiu amb l’empresa familiar i en particular la capacitat de gestionar conflictes interns dins de l’empresa. En aquest context, el Mindfulness –eina que facilitaria la mesura del nivell de benestar i de capacitat d’atenció dels joves successors en la seva etapa de formació- s’obre com un recurs que els proporcioni beneficis rellevants.


Estructures de govern: com evitar que l’espai familiar esdevingui un consell d’administració


En un nucli familiar pot resultar difícil separar l’espai de relació informal del de la formalitat de presa de decisions o de debat davant la marxa de l’empresa. Per evitar que els espais informals esdevinguessin àrees permanents de decisió empresarial, l’Associació Catalana de l’empresa familiar -l’ASCEF- va recomanar la implantació del Consell de Família.