Resolució de conflictes

Resolució de conflictes - Consultoría de Empresa Familiar

Resolució de conflictes

Els conflictes són un fenomen que podem trobar en totes les organitzacions i podríem dir que són inevitables. No obstant, en una empresa familiar, la complexitat augmenta, a causa de la superposició dels sistemes família-empresa, que funcionen de forma molt diferent.

Barrejar família i empresa porta moltes vegades a que la lògica de la raó i la lògica del cor entrin en conflicte. Hem de ser conscients d’aquesta realitat i afrontar els problemes, anticipant-nos a les situacions conflictives i treballant de manera preventiva per evitar-les o per resoldre-les abans que s’enquistin.

A tota família empresària hi haurà conflictes. El més important és anticipar-nos a les situacions conflictives, treballar de manera preventiva per evitar-les i, quan sorgeixin, saber gestionar-los per resoldre-les abans que s’enquistin i per tal que, arribat el cas, no es perjudiqui l’eficàcia empresarial i l’harmonia familiar quedi el menys danyada possible.

Una mala comunicació pot generar situacions de risc per la continuïtat del negoci, i això és especialment cert a l’empresa familiar, en la qual s’està condicionat per les emocions i es barregen família i empresa. Quan es treballa amb familiars, moltes vegades es traslladen a l’empresa les etiquetes i els rols que es tenen a la família, cosa que pot fer-nos confondre si estem actuant com propietari, familiar o treballador.

Que el malentès no passi a conflicte i que tinguem les eines necessàries per abordar el problema és clau per evitar mals majors. Mantenir una comunicació fluïda i transparent en el dia a dia, tant amb els familiars que treballen a l’empresa com amb els membres de la família que només són accionistes, ajudarà a generar confiança, a evitar conflictes familiars i a resoldre’ls quan sorgeixin per evitar que transcendeixin a l’evolució del negoci. 

A Family Business Solutions ajudem a la família empresària a edificar els ciments d’una bona comunicació i a adoptar eines per a la resolució de conflictes, per tal que els familiars sàpiguin detectar-los a temps i abordar-los amb els menors danys per la família i empresa. En aquells casos en què la família ho necessiti, també oferirem serveis de mediació per ajudar-la a trobar per si mateixa una solució als conflictes. 

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Amb Family Business Solutions hem avançat com Empresa i com Família”

Alfonso Ruiz Baró
Director general, Pinturas Lepanto

Soluciones

  • Mediació a famílies empresàries
  • Resolució de problemes de comunicació
  • Prevenció de conflictes a l’empresa familiar

T'agradaria posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-te

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad