Relleu generacional - Consultoría de Empresa Familiar

Planificació de la successió

El moment del relleu generacional és potser el punt més crític per tota família empresària i la principal causa de desaparició d’empreses familiars, si no s’ha preparat el canvi generacional degudament i amb el temps i consens adequats.

Evidentment, no és el mateix el relleu generacional de la primera a la segona generació que en empreses familiars més longeves, però la successió del negoci és sempre complexa i afecta a tres àrees clarament diferenciades: FAMÍLIA, EMPRESA I PROPIETAT. A més a més, a això cal sumar-hi la càrrega emocional i les inquietuds i incerteses que es desperten en el predecessor, en el successor i a la resta dels membres de la família en el moment del relleu generacional.

El relleu generacional suposa qüestionar-se el model de lideratge, preguntar-se si el model actual seguirà sent vàlid per la generació entrant i també per si aquesta reuneix les competències, la formació, el talent i el talant per governar amb èxit l’empresa familiar.

L’experiència ens demostra dia a dia que les empreses familiars que es perpetuen en el temps són empreses que han sabut planificar bé i amb temps la successió i el relleu generacional. No obstant, la complexitat de la successió fa que molts empresaris no trobin el moment per, de forma preventiva, iniciar el procés de planificació de la successió, incòmode a vegades, que suposa acceptar que un dia arribarà el final de cicle.

A Family Business Solutions ajudem a planificar amb temps la successió i el relleu generacional. Acompanyem a la família empresària en el procés de triar el successor o successors, formar-los i acompanyar-los des de la generació sortint durant l’etapa de transició i posteriorment des dels òrgans de govern. Insistim molt en la potenciació d’habilitats fonamentals, com la comunicació i el lideratge, que seran claus en el període inicial.

També ajudem a reduir les inquietuds del predecesor, planificant com pot seguir vinculat al negoci, aportant coneixements de valor a l’empresa familiar, i pensant com ocuparà el seu temps un cop es produeixi el relleu.

Tot això per tal que, després del relleu generacional, l’harmonia de la família i el compromís dels membres surtin enfortits.

Les nostres famílies

  • De 1a a 2a generación
  • De 2a a 3a generación
  • De 3a a 5a generación
  • A partir de la 5a generación

La major part de famílies empresàries a les quals hem ajudat es troben en les primeres generacions familiars.

Solucions

Els principals serveis que oferim a les famílies empresàries són:

  • Planificació de la successió i del relleu generacional
  • Protocol familiar
  • Pactes de família
  • Pactes successoris
  • Acompanyament a la generació sortint
  • Formació i coaching dels successors

Claus de la continuïtat de l'Empresa Familiar

Els problemes relacionats amb el negoci i amb la relació família-empresa i el relleu generacional poden posar en seriós risc el futur de les empreses familiars.

Ricard Agutín, fundador de Family Business Solutions i consultor d’empreses familiars, explica en aquest vídeo com poden les famílies empresàries prevenir i resoldre aquestes qüestions per aconseguir la continuïtat de l’empresa familiar i evitar la seva desaparició.

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Family Business Solutions ens va ajudar a establir un Protocol familiar, cosa que ens ha facilitat la gestió futura de l’empresa”

Alfonso Garrido Parejo
CEO, Symaga

Vols posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-te.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad