Protocolo familiar - Consultoría de Empresa Familiar

Protocol familiar

El Protocol familiar ha d’entendre’s com un procés que culmina amb la firma d’un acord privat, subscrit per accionistes i futurs accionistes de la família empresària.

Com a tot contracte, al Protocol familiar li són aplicables les normes legals de caràcter imperatiu i precisa d’una correcta estructuració jurídica en temes mercantils, civils, fiscals i familiars. Però és important remarcar que un Protocol familiar no és un producte jurídic estàndar que es compri i que resulti vàlid per qualsevol família empresària, sinó que ha de realitzar-se a mida i adaptat a la situació de la família amb l’ajuda d’un assesor exter, i això és quelcom que acostuma a portar algun temps.

En un Protocol familiar es regulen les normes bàsiques de la relació família-empresa-propietat, com el relleu generacional, la jubilació, la successió, el lideratge, l’accés al treball i sortida de familiars, les normes de retribució, la professionalització, els òrgans de govern, la transmissió de la propietat, la valoració de les participacions/accions, etc.

Cada dia existeix més consciència sobre la necessitat de tenir un Protocol familiar ja que, si s’elabora correctament, serà un valuós instrument per disminuir els conflictes a l’empresa familiar. A més a més, servirà per generar confiança, unificar valors entre les diferents generacions i per aconseguir la màxima cohesió i harmonia a la família.

Des de Family Business Solutions treballem amb la família empresària per determinar si necessita o no un Protocol familiar i si es troba en les millors condicions per posar-lo en marxa. Si és el cas, l’ajudem a consensuar els diferents aspectes que es regulen al Protocol familiar. I, un cop està llest, acompanyem en la implantació del mateix i ens assegurem de que sigui un document viu, que s’adapti a la realitat present tant de la Família com de l’Empresa.

Més informació sobre el Protocol familiar

El Protocol familiar és un instrument que ha d’adaptar-se a la complexitat de cada família i empresa. Per aquesta raó, per poder informar-vos del cost de la seva elaboració, necessitarem parlar amb vosaltres per conèixer els detalls del vostre cas i poder preparar-vos un pressupost sense copromís adaptat a la vostra situació.

El temps d’elaboració d’un Protocol familiar dependrà de la complexitat de cada família i de la seva facilitat per arribar a consensos. Però, a mode orientatiu, el procés acostuma a requerir de diversos mesos de treball amb la família empresària.

El Protocol familiar és un instrument que permetrà a la família consensuar el relleu generacional i les normes que han de regir la relació família-empresa-propietat.

Solucions

  • Diagnòstic de la situació.
  • Elaboració del Protocol familiar.
  • Assesorament legal i fiscal.
  • Acompanyament i mediació, si és necessari.
  • Posada en marxa dels òrgans de govern.

El Protocol familiar. Claus d'èxit

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Family Business Solutions ens va fer un anàlisis de riscos. Un treball genial!”

cementos molins
Joaquín Molins Gil
President, Cartera d'Inversions Cementos Molins

Esteu valorant elaborar un Protocol familiar?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-vos

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad