Protocolo familiar - Consultoría de Empresa Familiar

Protocol familiar

El Protocol familiar ha d’entendre’s com un procés que culmina amb la firma d’un acord privat, subscrit per accionistes i futurs accionistes de la família empresària.

Com a tot contracte, al Protocol familiar li són aplicables les normes legals de caràcter imperatiu i precisa d’una correcta estructuració jurídica en temes mercantils, civils, fiscals i familiars. Però és important remarcar que un Protocol familiar no és un producte jurídic estàndar que es compri i que resulti vàlid per qualsevol família empresària, sinó que ha de realitzar-se a mida i adaptat a la situació de la família amb l’ajuda d’un assesor exter, i això és quelcom que acostuma a portar algun temps.

En un Protocol familiar es regulen les normes bàsiques de la relació família-empresa-propietat, com el relleu generacional, la jubilació, la successió, el lideratge, l’accés al treball i sortida de familiars, les normes de retribució, la professionalització, els òrgans de govern, la transmissió de la propietat, la valoració de les participacions/accions, etc.

Cada dia existeix més consciència sobre la necessitat de tenir un Protocol familiar ja que, si s’elabora correctament, serà un valuós instrument per disminuir els conflictes a l’empresa familiar. A més a més, servirà per generar confiança, unificar valors entre les diferents generacions i per aconseguir la màxima cohesió i harmonia a la família.

Des de Family Business Solutions treballem amb la família empresària per determinar si necessita o no un Protocol familiar i si es troba en les millors condicions per posar-lo en marxa. Si és el cas, l’ajudem a consensuar els diferents aspectes que es regulen al Protocol familiar. I, un cop està llest, acompanyem en la implantació del mateix i ens assegurem de que sigui un document viu, que s’adapti a la realitat present tant de la Família com de l’Empresa.

Més informació sobre el Protocol familiar

El Protocol familiar és un instrument que ha d’adaptar-se a la complexitat de cada família i empresa. Per aquesta raó, per poder informar-vos del cost de la seva elaboració, necessitarem parlar amb vosaltres per conèixer els detalls del vostre cas i poder preparar-vos un pressupost sense copromís adaptat a la vostra situació.

El temps d’elaboració d’un Protocol familiar dependrà de la complexitat de cada família i de la seva facilitat per arribar a consensos. Però, a mode orientatiu, el procés acostuma a requerir de diversos mesos de treball amb la família empresària.

El Protocol familiar és un instrument que permetrà a la família consensuar el relleu generacional i les normes que han de regir la relació família-empresa-propietat.

Solucions

  • Diagnòstic de la situació.
  • Elaboració del Protocol familiar.
  • Assesorament legal i fiscal.
  • Acompanyament i mediació, si és necessari.
  • Posada en marxa dels òrgans de govern.

El Protocol familiar. Claus d'èxit

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Amb Family Business Solutions hem avançat com Empresa i com Família”

Alfonso Ruiz Baró
Director general, Pinturas Lepanto

Esteu valorant elaborar un Protocol familiar?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-vos

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad