Planificació estratègica

Planificació estratègica - consultoría de empresa familiar

Planificació estratègica i prevenció de riscos són dues àrees que cada cop estan més unides. Davant canvis disruptius al nostre entorn, com ho han estat la Covid-19, veiem que és més important que mai que les empreses tinguin en consideració, durant l’elaboració dels plans estratègics, els riscos potencials que les envolten, per gestionar-los i prevenir-los, així com per reaccionar i adaptar-se ràpidament quan es produeixin canvis en el seu entorn.

I això és encara més important en el cas de les empreses familiars, formades per tres sistemes (família, empresa i propietat), moltes vegades en tensió, i en les quals s’acostumen a donar elements de risc molt particulars, fruit de la unió dels tres sistemes, i relacionats amb el paper que juguen les emocions familiars al negoci.

No obstant això, a la pràctica, veiem que les urgències del dia a dia fan que les empreses familiars donin molta importància a la dimensió de l’ACTUAR (la tàctica, l’operativa) i menys a l’ANALITZAR i al PENSAR en el mitjà i llarg termini (que són les dimensions que determinarien l’estratègia i la prevenció de riscos).

Amb el nostre suport, les empreses duen a terme una reflexió estratègica centrada en les àrees de l’ANALITZAT i del PENSAR i col·laborem en l’elaboració del seu pla estratègic. Estudiem a fons el sector, l’àmbit geogràfic, els productes, els serveis, la tipologia dels clients, les activitats, els recursos, els riscos… Així com també treballem amb el client per tal que s’acostumi a operar amb tres o quatre escenaris que s’adaptin a diferents nivells d’incertesa, sempre acompanyats de propostes robustes que permetin mantenir avantatges competitius, innovadors i sostenibles i que puguin afegir un valor diferencial al negoci.

En aquest àmbit, l’experiència ens demostra que aquelles empreses familiars que recolzen la planificació estratègica en el big data i en l’analítica de dades són capaces de tenir una visió molt més completa i global del negoci, cosa que les ajuda a detectar de forma més àgil oportunitats i riscos, a prendre millors decisions i, fins i tot, a reinventar productes i serveis.

A Family Business Solutions treballem per ajudar-vos a superar el xoc que ha suposat la Covid-19 i els nous reptes que han sorgit en aquesta situació. Col·laborem amb vosaltres per reformular la visió de la vostra empresa i la seva estratègica competitiva, confeccionar i/o millorar el pla estratègic, assegurar la implantació d’aquest i analitzar i preveure els riscos presents i futurs, segons la seva probabilitat i gravetat. I tot això treballant sempre amb l’equip de l’empresa familiar en les diferents accions i vetllant pel compliment dels objectius establerts en la planificació estratègica.  

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Family Business Solutions ens va ajudar a establir un Protocol familiar, cosa que ens ha facilitat la gestió futura de l’empresa”

Alfonso Garrido Parejo
CEO, Symaga

Solucions

  • Anàlisis de l’empresa i del seu entorn
  • Elaboració d’un pla estratègic i implantació d’aquest
  • Estratègia i professionalització de l’empresa familiar
  • Detecció i prevenció de riscos
  • Desenvolupament de solucions de big data i intel·ligència artificial

T'agradaria posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-te

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad