Planificació estratègica

Planificació estratègica - consultoría de empresa familiar

La planificació estratègica és fonamental per les companyies. No obstant, en petites i mitjanes empreses familiars (i, de fet, també en empreses de majors dimensions és molt freqüent veure com TÀCTICA i ESTRATÈGIA s’acostumen a confondre.

De les tres dimensions en les quals tota direcció hauria de centrar la seva atenció (ACTUAR, ANALITZAR I PENSAR), les urgències del dia a dia fan que, a la pràctica, s’acabi donant molta més importància a la d’actuar (bàsicament tàctica) que a les altres dues (que són aquelles que determinarien l’estratègia).

Això acostuma a portar a escenaris, especialment en sectors madurs, en els quals les empreses tenen productes i serveis quasi iguals, preus semblants, els mateixos clients i proveïdors… i, en aquestes condicions, ni el màrqueting ni tòpics com “la qualitat i el servei ens distingeixen” marquen la diferència.

També, en aquestes circumstàncies, és habitual centrar-se únicament en els competidors “tradicionals”, descuidant possibles nous entrants que acabin per sortir-se amb la seva a l’imposar noves formes d’operar, canviant d’aquesta forma les regles del joc.

A Family Business Solutions fem reflexionar la propietat en les dimensions de l’ANALITZAR i del PENSAR. Estudiem a fons el sector, l’àmbit geogràfic, els productes, els serveis, la tipologia de clients, les activitats, els recursos… Així com també treballem amb el client la identificació d’avantatges competitius i sostenibles que afegeixin un valor diferencial al negoci.

A partir d’aquí, ajudem a formular o reformular la visió de l’empresa i l’estratègia competitiva, a confeccionar (o millorar) el pla estratègic i a assegurar la implantació del mateix. Tot això treballant amb l’equip de l’empresa familiar en les diferents acions i velant sempre pel compliment dels objectius establerts durant la planificació estratègica. 

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Family Business Solutions ens va fer un anàlisis de riscos. Un treball genial!”

cementos molins
Joaquín Molins Gil
President, Cartera d'Inversions Cementos Molins

Solucions

  • Anàlisis de l’empresa i del seu entorn
  • Elaboració d’un pla estratègic i implantació d’aquest
  • Estratègia i professionalització de l’empresa familiar

T'agradaria posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-te