Pactes de família - Consultoría de Empresa Familiar

Pactes de família

Los Pactos de Familia son un acuerdo privado en el que los miembros de la familia, con la ayuda de un especialista en empresa familiar, identifican previamente qué necesitan resolver, consensuan sus decisiones y subscriben el acuerdo, aceptando y asumiendo el contenido de los Pactos de Familia con todas las implicaciones que ello conlleva.

Els Pactes de família són un acord privat en el qual els membres de la família, amb l’ajuda d’un especialista en empresa familiar, identifiquen prèviament què necessiten resoldre, consensuen les seves decisions i subscriuen l’acord, acceptant i assumint el contingut dels Pactes de Família amb totes les implicacions que això comporta.

Són un instrument apropiat per aquelles empreses familiars més petites i que tenen una menor complexitat en les quals no és precís regular tots els aspectes que abarca un Protocol familiar.

Mentre que en un Protocol familiar normalment es regula el relleu generacional, la jubilació, la successió, el lideratge, l’accés al treball i la sortida de familiars, les normes de retribució, la professionalització, els òrgans de govern, la transmissió de la propietat i la valoració de les participacions/accions, en els Pactes de Família es poden regular únicament dos o tres d’aquests aspectes, en lloc d’elaborar un Protocol familiar complet.

D’aquesta manera, en els Pactes de Família es pactaran i regularan només les preocupacions reals i immediates que ja estan afectant a la família, cosa que alhora servirà per marcar el camí per resoldre futures dificultats. Més endavant, i si ho estima necessari, la família empresària podrà incoroporar als Pactes de Família les parts no regulades inicialment, o podrà optar per realitzar un Protocol familiar complet.

L’enfocament, pel que fa a la metodologia, per elaborar els Pactes de Família i el Protocol familiar és el mateix. No obstant, el cost d’elaborar uns Pactes de Família és menor i el termini d’execució també és bastant menor. No obstant. encara que poden ser una bona eina per casos concrets, el resultat final dels Pactes de Família no té el mateix efecte que un Protocol familiar. En famílies empresàries amb cicles de vida avançats i nivells de complexitat alts, els Pactes de Família han de deixar pas al Protocol familiar, eina molt més adequada per estructures complexes.

Des de Family Business Solutions treballem amb la família per recomanar-li si els Pactes de Família s’ajusten a la seva realitat familiar i empresarial. Un cop estan llestos i firmats, ens assegurem que siguin una eina viva, que s’adapti a la realitat present tant de la Família com de l’Empresa. 

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Amb Family Business Solutions hem avançat com Empresa i com Família”

Alfonso Ruiz Baró
Director general, Pinturas Lepanto

Solucions

  • Diagnòstic de la situació i detecció dels problemes concrets
  • Elaboració dels Pactes de família
  • Assessorament legal i fiscal
  • Acompanyament i mediació, si és necessari

Vols posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarem en menys de 24h per ajudar-te.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad