Òrgans de govern - Consultoría de Empresa Familiar

Òrgans de govern

Els òrgans de govern de l’empresa familiar venen determinats per la naturalesa i complexitat de cada empresa i família, i del seu bon funcionament depèn una bona gestió i la transparència de l’empresa.

Els òrgans de govern més habituals a l’empresa familiar són el Consell de Família i el Consell d’Administració. En famílies amb cicles de vida avançats també pot ser necessari posar en marxa altres òrgans de govern, com l’Assemblea Familiar o el Comitè de Família Junior.

  • Consell de Família: L’òrgan de família per excel·lència és el Consell de Família, que en alguns casos pot veure’s complementat per l’Assemblea Familiar. El Consell de Família és un òrgan decisori on es reuneixen totes les rames familiars. Les seves funcions són vetllar per la unitat familiar i accionarial, la visió compartida, la transmissió dels valors familiars, la formació de la família empresària i el compliment del Protocol familiar.
  • L’òrgan d’administració dependrà de la complexitat de cada empresa (administrador únic, administradors solidaris, mancomunats o Consell d’Administració). El Consell d’Administració és l’òrgan que s’encarrega d’establir les línees estratègiques del negoci, supervitzar la gestió, proposar els consellers, identificar riscos, aprovar inversions i retre comptes davant dels accionistes, entre altres funcions.

Els òrgans de Família pretenen aconseguir la unió i harmonia familiar mentre que els òrgans d’Empresa busquen l’eficiència; però no poden funcionar de forma independent. És vital una bona sincronització entre els dos per aconseguir aliniar l’estratègia familiar amb l’empresarial.

A Family Business Solutions ajudem a definir l’estructura dels òrgans de govern de l’empresa familiar i acompanyem a les famílies en la creació i la posada en marxa del Consell d’Administració, del Consell de Família, de l’Assamblea Familiar i del Comitè de Direcció.

Així mateix, ens encarreguem de clarificar rols i responsabilitats, d’establir les vies de comunicació i, en aquells casos on es precisi, de la incorporació de consellers independents i directius que no siguin de la família.

Com podem ajudar-te?

Contacta’ns al 93 467 21 59 o envia’ns la teva consulta a info@fb-solutions.es.

“Amb Family Business Solutions hem avançat com Empresa i com Família”

Alfonso Ruiz Baró
Director general, Pinturas Lepanto

Solucions

  • Disseny de l’estructura dels òrgans de govern
  • Creació i posada en marxa del Consell d’Administració i del Consell de Família
  • També de l’Assemblea Familiar i del Comitè de Direcció

Vols posar-te en contacte amb nosaltres?

Deixa’ns les teves dades i et contactarems en menys de 24h per ajudar-te.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad